Spilleringenrolle_ERLIK_edit-101-Recovered 2 2.jpg

“ERLIK” 

Spiller ingen rolle hadde nypremiere på ERLIK 4. april 2019 på Fyrhuset i Kværnerbyen (Oslo). Forestillingen ble spilt 6 ganger for fulle hus.

“ERLIK” er en artig og lovende debut. Det skal bli spennende å se hvordan Kompaniet Spiller ingen rolle utvikler seg videre.
— IdaLou Larsen

“Tre lik. To levende. Én historie. En lek med døden. En drøm om livet. ERLIK visker ut grensen mellom fantasi og virkelighet, og leder publikum inn i to menneskers vakre og underfundige sinn. En komedie om ensomhet, kjærlighet og om livet nå og i morgen.”

Vi befinner oss på et likhus, i en obduksjonssal, hvor vi følger kollegene Unni og Robert i løpet av én arbeidsdag. For å holde ut det ensformige arbeidet har Unni og Robert for vane å fantasere om de avdødes levde liv og dødsårsak. Dette gjør de gjennom en lek hvor den som gjetter riktig, i følge obduksjonsrapporten, ender opp med poeng på tavla. Begge ønsker å overgå den andre, og ikke minst; være den som samler flest poeng på tavla. Hvem av dem kler raskest på seg arbeidsuniformen? Hvem av dem gjetter riktig kjønn på den avdøde som ligger under obduksjonsduken? Og viktigst av alt; hvem av dem gjetter riktig dødsårsak? En dag en ung kvinne uten noen ytre tegn til skade, og helt uten rapport, dukker opp på obduksjonsbordet inviteres de, i mangel på synlig inspirasjon til likets historie, til å dele mer fra sitt eget liv enn de noen gang har gjort før. Det som tidligere var en ufarlig lek, blir med ett svært personlig. Forestillingen handler om ensomhet, og hvordan vi alle går rundt og lengter etter et liv vi selv ikke tør å leve ut. I bunnen er ERLIK en kjærlighetshistorie mellom våre to hovedkarakterer.

Sponset av:

Oslo-Kommune.png

Foto: Sigrid Eriksen

Kunstenrisk leder:

Kristi-Helene Engeberg

Medvirkende:
Maiken Schjøll Frisch
Eirik Hallert
Arnt Olav F. Eidsaa
Ivar Beddari
Karoline Bentzen
Ingvild Kristin Kirkvik
Anders Kristiansen
Emil Bræin Furuli

og NSKI Høyskole